Ακτινογραφία της ανάρτησης αέρα GRAS-G2

Βελτιωμένη απόσταση από το έδαφος

Ελατηριωτά σκέλη. Φούσκες. Αντιστρεπτικές ράβδοι. Παραδοσιακά βρίσκονται κάτω από τον άξονα, πρώτος στόχος για μικρές και μεγάλες πέτρες. Όχι πια. Οι μηχανικοί μας γύρισαν ανάποδα την ανάρτηση αέρα και την τοποθέτησαν επάνω από τον κινητήριο άξονα. Το αποτέλεσμα; Μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από την ανάρτηση με φύλλα σούστας και αποδοτικότητα αντίστοιχη με την ανάρτηση αέρα.

Volvo FH16 με φορτωμένο ρυμουλκούμενο στο λατομείο αδρανών

Καλύτερη πρόσφυση, υψηλότερη μέση ταχύτητα

Βελτιστοποιημένη πίεση πίσω άξονα σε κάθε άξονα σημαίνει καλύτερη πρόσφυση. Και μπορείτε να ρυθμίσετε την κατανομή του φορτίου αξόνων για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της πρόσφυσης. Η ανάρτηση αέρα μειώνει επίσης την ένταση των κραδασμών στο φορτηγό, προσφέροντάς σας πιο άνετη οδήγηση, υψηλότερη μέση ταχύτητα και αυξημένη παραγωγικότητα. Οι μειωμένες καταπονήσεις από κραδασμούς είναι ωφέλιμες και για το χρόνο διαθεσιμότητάς σας.

Κοντινή απεικόνιση της αντιστρεπτικής ράβδου σε ανάρτηση GRAS-G2.

Αντιστρεπτικές ράβδοι στο κέντρο της διάταξης αξόνων

Οι βελτιωμένες αντιστρεπτικές ράβδοι παίζουν σημαντικό ρόλο για τη νέα ανάρτηση αέρα. Η διάταξή τους είναι ανεστραμμένη και βρίσκεται στο μέσον μεταξύ των αξόνων. Μεταφέρουν τις δυνάμεις από το δρόμο και το ρυμουλκούμενο προς το πλέον άκαμπτο τμήμα του πλαισίου, με στόχο τη βελτίωση της ευστάθειας κατά τον εγκάρσιο άξονα.

Κοντινή απεικόνιση των φουσκών αέρα σε ανάρτηση GRAS-G2

Φούσκες αέρα τοποθετημένες στον άξονα

Η νέα θέση επάνω από τον άξονα σημαίνει ότι οι φούσκες αέρα είναι προστατευμένες και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος μεγαλύτερη.

Κοντινή απεικόνιση της ανάρτησης GRAS-G2 σε λασπωμένο δρόμο

Προφυλαγμένα φρένα

Κανένα εξάρτημα του συστήματος φρένων δεν προεξέχει κάτω από τον οπίσθιο άξονα, έτσι το φορτηγό σας μπορεί να ξεπεράσει σχεδόν οποιοδήποτε εμπόδιο.

Σε όλη τη γκάμα

Η ανάρτηση αέρα GRAS-G2 διατίθεται σε διαμορφώσεις αξόνων 4x2, 6x4 και 8x4.

Ανάρτηση αέρα GRAS-G2

Τύπος Άξονες Φορτίο άξονα/διάταξης αξόνων Μείωση Οπίσθιοι/εμπρόσθιοι τεμπέληδες
Μονός        
RAD-G2 4x2 13 t Απλή/Μειωτήρας  
Συζυγής        
RADD-G2 6x4/8X4 21/23/26t Απλή/Μειωτήρας  
Σύστημα τριών αξόνων        
RADDT-G2 8x4/10x4 27/33/36t Απλή/Μειωτήρας Τεμπέλης (με στρέψη)
Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Κινηθείτε μαζί του

Δοκιμάστε στο δρόμο ένα Volvo FΗ16 με ανάρτηση αέρα GRAS-G2 και θα νιώσετε τη διαφορά. Άμεσα. Θα βρείτε τα κλειδιά στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks. 

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας