Αποδοτικότητα καυσίμου σημαίνει να ελέγχετε απόλυτα τις δαπάνες καυσίμων σας και το περιβαλλοντικό σας ίχνος. Αλλά πρωτίστως, έχει να κάνει με την αξιοποίηση του καυσίμου μέχρι και την τελευταία σταγόνα. Μην κάνετε συμβιβασμούς σε σχέση με την παραγωγικότητά σας. Ένα φορτηγό με καλή οδηγική ικανότητα που μπορεί να διατηρήσει υψηλές ταχύτητες και να εξοικονομεί καύσιμα είναι η πιο αποτελεσματική λύση σας. Έχουμε στη διάθεση σας περισσότερες επιλογές από ποτέ άλλοτε, για να δημιουργήσετε μια τέτοια λύση στα δικά σας μέτρα.

Οικονομία καυσίμου D13

Μια σειρά κινητήρων που αποδίδει

Η σειρά κινητήρων D13 Euro 6 Step D έχει μελετηθεί σε βάθος προκειμένου να κάνει οικονομία καυσίμου χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις. Όλοι οι κινητήρες μας προσφέρουν εξαιρετική οδηγική ικανότητα και σας επιτρέπουν να κινείστε με τη μέγιστη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων διατηρείτε σταθερή ταχύτητα και να εξοικονομείτε καύσιμα.

Γνωρίστε τους κινητήρες μας
I-Save

Οικονομία στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων με το I-Save

Οι τελευταίες προσθήκες στη σειρά είναι οι γραμμές μετάδοσης κίνησης I-Save για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Συνδυάζουν τους κινητήρες D13TC των 460 ή 500 ίππων με αποδοτικούς πίσω άξονες και λειτουργίες μετάδοσης, για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα. Μπορεί να μειώσει τοις δαπάνες καυσίμων έως και 7%* όταν συνδυάζεται με το πακέτο καυσίμου μεγάλων αποστάσεων.

 

* D13TC Euro 6 Step D με το Πακέτο καυσίμου μεγάλων αποστάσεων (I-Save) έναντι D13 eSCR Euro 6 Step D. Η πραγματική οικονομία καυσίμου εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως η χρήση αυτόματου πιλότου, η μορφολογία της διαδρομής, η εμπειρία οδήγησης του οδηγού και οι καιρικές συνθήκες.

I-See - δείτε να μειώνονται οι δαπάνες σας για καύσιμα

Ποια διαδρομή καταναλώνει λιγότερα καύσιμα; Το I-See χρησιμοποιεί πληροφορίες σχετικά με την μορφολογία του εδάφους κλίση για τη ρύθμιση της ταχύτητας και των αλλαγών ταχυτήτων με τον οικονομικότερο σε καύσιμα τρόπο. Αξιοποιώντας την κινητική ενέργεια του φορτηγού, το σύστημα μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σας κατά μέχρι 5%. Το I-See χρησιμοποιεί χαρτογραφικά δεδομένα προερχόμενα από το cloud, για καλύτερα αποτελέσματα.

Σχέση μετάδοσης οπίσθιου άξονα

Τελική σχέση μετάδοσης για τις μεταφορές σας

Ο οπίσθιος άξονας είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αποτελεσματικής αλυσίδας. Έχοντας εφοδιάσει τον οπίσθιο άξονά μας με τον κατάλληλο λόγο για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, ο άξονας συνδυάζεται αρμονικά με τον κινητήρα D13 και το I-Shift διπλού συμπλέκτη. Το αποτέλεσμα? Χαμηλότερες στροφές. Πιο άνετη οδήγηση. Και καλύτερη οικονομία καυσίμου.

I-Cruise

Σταθερή ταχύτητα με το I-Cruise

Έξυπνος πιλότος. Το I-Cruise ρυθμίζει την ταχύτητά σας προκειμένου να περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου σας. Αυτό δεν είναι απλώς επωφελές για την παραγωγικότητά σας μέσω της διατήρησης υψηλής μέσης ταχύτητας. Συμβάλλει επίσης σε ασφαλέστερη και πιο άνετη οδήγηση.

Κινηθείτε με άνεση

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα ελαστικά, στη σωστή πίεση και με σωστά ευθυγραμμισμένους τροχούς και άξονες και θα μπορέσετε να μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου σας. Οι μελέτες μας σε όλη την Ευρώπη δείχνουν ότι δύο στα τρία φορτηγά χρειάζονται ευθυγράμμιση αξόνων και τροχών. Υπάρχει λοιπόν μεγάλο περιθώριο κέρδους με πολύ μικρή προσπάθεια.

Συμβουλή Καυσίμου – σταθερός περιορισμός της δαπάνης

Μείνετε συνεπείς στους στόχους καυσίμου σας. Και παρακολουθήστε τους να συρρικνώνονται ενώ εσείς γίνεστε πιο αποδοτικοί. Με τη Συμβουλή Καυσίμου θα έρθετε σε επαφή με ένα προσωπικό εκπαιδευτή καυσίμου. Η τακτική μελέτη, οι εξειδικευμένες οδηγίες και η πρακτική υποστήριξη θα σας επιτρέψουν να εξοικονομήσετε καύσιμα από την πρώτη στιγμή και να βελτιώνεστε χρόνο με το χρόνο.

Εξοικονομήστε καύσιμα με το Dynafleet

Ανακαλύψτε τη δύναμη των δεδομένων

Το Dynafleet και η Εκπαίδευση οδηγών μπορούν να συνδυαστούν και να σας προσφέρουν οικονομία καυσίμου μέχρι 7%.

Dynafleet – παρακολουθήστε την οικονομία καυσίμου σας

Γνωρίστε το σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων. Παρακολουθήστε την απόδοση των φορτηγών σας και των οδηγών σε πραγματικό χρόνο. Δείτε την κατάταξη οικονομίας καυσίμου όπως παράγεται αυτόματα. Κατόπιν προχωρήστε σε συγκρίσεις, εντοπίστε τάσεις και εφαρμόστε μεταβολές που θα σας δώσουν οικονομία καυσίμου.

Εκπαίδευση οδηγών – μικρές αλλαγές, μεγάλη εξοικονόμηση

Το σεμινάριο Αποδοτικής οδήγησης σας βοηθά να αξιοποιήσετε την κάθε σταγόνα καυσίμου. Μέρος του προγράμματος ανάπτυξης οδηγών της Volvo Trucks, η καταξιωμένη συστηματική προσέγγιση δημιουργεί συνήθειες οδήγησης ευνοϊκές για την εξοικονόμηση καυσίμου και βιώσιμη, μακροπρόθεσμη οικονομία, και είναι πλέον αποδοτική σε συνδυασμό με τις εκθέσεις του Dynafleet.

Πακέτο αεροτομών

Ένα πακέτο αεροτομών μπορεί να προσφέρει βελτίωση της οικονομίας καυσίμου σας κατά μέχρι 8%. Μειώνει τους στροβιλισμούς και ελαχιστοποιεί την αεροδυναμική αντίσταση ενώ εκτρέπει και τον άνεμο από το ρυμουλκούμενο.  Πέρα από την οικονομία καυσίμου και χρημάτων, μειώνει και τις εκπομπές CO2, ένα σπουδαίο κέρδος για το περιβάλλον.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Ξεκινήστε σωστά

Το κλειδί για την οικονομία καυσίμου είναι να πάρεις το σωστό δρόμο από την αρχή. Ο δικός σας αντιπρόσωπος είναι ειδικός στην εξοικονόμηση καυσίμου. Γιατί να μη ζητήσετε τη βοήθεια του;

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας