Βίντεο σχετικά με το πώς λειτουργεί το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo

Πώς λειτουργεί το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo

Τεχνολογία συστήματος διεύθυνσης με απόλυτη απόκριση

Η πατενταρισμένη τεχνολογία μας συνδυάζει το συμβατικό υδραυλικό τιμόνι με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο μηχανισμό του τιμονιού. Με την επεξεργασία των στοιχείων από ποικίλους αισθητήρες, η ECU (ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου) μπορεί να υπολογίσει την κατεύθυνση που ακολουθεί το φορτηγό καθώς και τις προθέσεις του οδηγού. Ο κινητήρας ελέγχεται 2.000 φορές το δευτερόλεπτο και χρησιμοποιεί της λεγόμενη αρχή της «αλληλοκάλυψης ροπής», για την διόρθωση των ανεπιθύμητων κινήσεων του τιμονιού και για την παροχή πρόσθετης ροπής στο τιμόνι όταν χρειάζεται. Το Δυναμικό σύστημα διεύθυνσης της Volvo διατίθεται τώρα και για όλες τις διαμορφώσεις αξόνων, ακόμα και εκείνων με διπλούς εμπρόσθιους άξονες.

Δυναμικό σύστημα διεύθυνσης Volvo FH

Οδήγηση χωρίς κόπο, σε οποιαδήποτε ταχύτητα

Στις υψηλές ταχύτητες, το Volvo Δυναμική Οδήγηση φροντίζει για τη σταθερότητα σας και την αταλάντευτη πορεία σας. Και κατά τους αργούς και προσεκτικούς ελιγμούς, παρέχει την κατευθυντική δύναμη που χρειάζεστε - ανεξάρτητα από το φορτίο. Μιλάμε απολύτως σοβαρά όταν λέμε ότι μπορείτε να στρίψετε το νέο Volvo FH με το ένα δάκτυλο.

Οδηγός φορτηγού κάνει όπισθεν με το Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo

Με την όπισθεν. Τώρα εξίσου εύκολα όπως μπροστά.

Σας απαλλάξαμε από το άγχος της κίνησης με όπισθεν ενός πλήρως φορτωμένου φορτηγού. Το Volvo Δυναμική Οδήγηση σας παρέχει απόλυτη ακρίβεια, τιμόνι σχεδόν χωρίς κόπο και αυτόματη επαναφορά στο μέσον. Και με τη βελτιωμένη κατευθυντικότητα, μπορείτε να κάνετε όπισθεν για περισσότερα από 100 μέτρα χωρίς να φύγει το όχημα από την πορεία του.

Οδήγηση σε απόλυτη ευθεία με το Volvo FH

Οδήγηση σε απόλυτη ευθεία, σε οποιεσδήποτε συνθήκες

Διορθώσεις στην πορεία μετά από φρενάρισμα επάνω σε οδόστρωμα με ανώμαλη επιφάνεια; Τέρμα. Αντιδράσεις από λακούβες, νεροφαγώματα και διαγραμμίσεις; Σχεδόν ανεπαίσθητες. Το Volvo Δυναμική Οδήγηση αντισταθμίζει ακόμα και την επίδραση των δυνατών πλευρικών ανέμων. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κρατάτε σφικτά το τιμόνι. Το φορτηγό αλλάζει κατεύθυνση μόνο όταν το θέλετε.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Έτοιμοι να δοκιμάσετε τη δυναμική οδήγηση;

Βιώστε την ευκολότερη δοκιμαστική οδήγηση όλων των εποχών, επικοινωνώντας με τον αντιπρόσωπο της Volvo Trucks.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας