Από την πρώτη κιόλας ημέρα, το Volvo Dynamic Steering έχει προσφέρει απόλυτη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, απόλυτο έλεγχο σε χαμηλές ταχύτητες και λιγότερη καταπόνηση των μυών σας. Τώρα, σας βοηθά επίσης να αποφεύγετε φαινόμενα ολίσθησης και αθέλητες αλλαγές λωρίδας, σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την αίσθηση του τιμονιού με βάση την προτίμησή σας και προσφέρει ακόμα και τηλεχειρισμό του τιμονιού.

Πως λειτουργει το Volvo Dynamic Steering

Βίντεο σχετικά με το πώς λειτουργεί το Δυναμικό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo

Τεχνολογια Volvo Dynamic Steering

Η πατενταρισμένη τεχνολογία μας συνδυάζει το συμβατικό υδραυλικό τιμόνι με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο μηχανισμό του τιμονιού. Με την επεξεργασία των στοιχείων από ποικίλους αισθητήρες, η ECU (ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου) μπορεί να υπολογίσει την κατεύθυνση που ακολουθεί το φορτηγό καθώς και τις προθέσεις του οδηγού. Ο κινητήρας ελέγχεται 2.000 φορές το δευτερόλεπτο και χρησιμοποιεί τη λεγόμενη αρχή της «αλληλοκάλυψης ροπής», για την διόρθωση των ανεπιθύμητων κινήσεων του τιμονιού και για την παροχή πρόσθετης ροπής στο τιμόνι όταν χρειάζεται. Το Volvo Dynamic Steering διατίθεται τώρα και για όλες τις διαμορφώσεις αξόνων, ακόμα και εκείνων με διπλούς εμπρόσθιους άξονες.

Volvo Dynamic Steering ΦΟΡ Volvo FH

ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΙΠΟΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Στις υψηλές ταχύτητες, το Volvo Dynamic Steering φροντίζει για τη σταθερότητα της πορεία σας. Και κατά τους αργούς και προσεκτικούς ελιγμούς, παρέχει την κατευθυντική δύναμη που χρειάζεστε - ανεξάρτητα από το φορτίο. Μιλάμε απολύτως σοβαρά όταν λέμε ότι μπορείτε να στρίψετε το νέο Volvo FH με το ένα δάκτυλο.

ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΠΙΣΘΕΝ ΜΕ ΤΟ Volvo Dynamic Steering

ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ; ΑΝΕΤΑ

Σας απαλλάξαμε από το άγχος της κίνησης με όπισθεν ενός πλήρως φορτωμένου φορτηγού. Το Volvo Dynamic Steering σας παρέχει απόλυτη ακρίβεια, ελαφρύ τιμόνι και αυτόματη επαναφορά τιμονιού. Και με τη βελτιωμένη σταθερότητα πορείας, μπορείτε να κάνετε όπισθεν για περισσότερα από 100 μέτρα χωρίς να φύγει το όχημα από την πορεία του.

Οδήγηση σε απόλυτη ευθεία με το Volvo FH

Οδηγηση σε απολυτη ευθεια, υπο οποιεσδηποτε συνθηκες

Θυμάστε τις διορθώσεις που έπρεπε να κάνετε στην πορεία σας μετά από φρενάρισμα επάνω σε οδόστρωμα με ανώμαλη επιφάνεια; Αυτές ανήκουν στο παρελθόν. Αντιδράσεις από λακούβες, νεροφαγώματα και διαγραμμίσεις; Σχεδόν ανεπαίσθητες. Το Volvo Dynamic Steering αντισταθμίζει ακόμα και την επίδραση των δυνατών πλευρικών ανέμων. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κρατάτε σφικτά το τιμόνι. Το φορτηγό αλλάζει κατεύθυνση μόνο όταν το θέλετε.

Τα χέρα του οδηγού επάνω στο τιμόνι

Δυναμικη οδηγηση

Το Volvo Dynamic Steering με προσωπικές ρυθμίσεις σας παρέχει απόλυτο έλεγχο. Εσείς ρυθμίζετε την αντίσταση του τιμονιού που ταιριάζει στις συνθήκες οδήγησης και τις προτιμήσεις σας. Επιλέγετε είτε μια προκαθορισμένη ρύθμιση ή δημιουργείτε μια ρύθμιση απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας. Το αποτέλεσμα είναι ότι σας βοηθά να αποκτήσετε την εμπειρία οδήγησης που εσείς θέλετε.

Δείτε πώς λειτουργεί
Το Volvo FΗ κινούμενο σε ψυχρό περιβάλλον

Αποφυγετε την ολισθηση

Το Volvo Dynamic Steering με αυτόματη υποβοήθηση διόρθωσης στροφής τιμονιού, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγω ολίσθησης του φορτηγού. Εάν το σύστημα εντοπίσει τάση για ολίσθηση, προσθέτει αμέσως μια ελαφρά υποβοήθηση στο τιμόνι. Αυτό σας βοηθά να στρίψετε προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σταθεροποιήσετε το όχημα, ακόμα και προτού καταλάβετε ότι κάτι πρόκειται να συμβεί.

Δείτε πώς λειτουργεί
Το Volvo FH ενώ κινείται παράλληλα με ένα επιβατικό Volvo

Μεινετε στη λωριδα σας

Το Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων με ανατροπή του οχήματος και των συγκρούσεων με άλλα οχήματα. Εάν το φορτηγό σας πλησιάσει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων κυκλοφορίας χωρίς να το θέλετε, το όχημα σας βοηθά να στρίψετε προς την επιθυμητή κατεύθυνση με μια ελαφρά υποβοήθηση στο τιμόνι. Είναι κάτι που γίνεται μετά βίας αντιληπτό, αλλά αυτό ανεβάζει την ασφάλεια σε ένα νέο επίπεδο.

Δείτε πώς λειτουργεί
Ένας οδηγός που κουμαντάρει το Volvo FH μέσω τηλεχειριστηρίου εκτός του οχήματος

Καλωσορισατε στη νεα καμπινα σας

Το Volvo Dynamic Steering με Εξωτερικό χειρισμό τιμονιού σας επιτρέπει να χειρίζεστε το φορτηγό σας μέσω τηλεχειριστηρίου. Αυτό είναι ιδανικό σε περίπτωση που πρέπει να γίνονται επαναλαμβανόμενες μικρές μετακινήσεις του φορτηγού ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κάνετε κάποια εργασία εκτός της καμπίνας. Έτσι εργάζεστε παραγωγικότερα ενώ ταυτόχρονα η ημέρα σας στο φορτηγό γίνεται πολύ πιο άνετη.

Δείτε πώς λειτουργεί
Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Ετοιμοι να δοκιμασετε τη δυναμικη οδηγηση;

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα test drive και βιώστε την πιό άνετη εμπειρία οδήγησης όλων των εποχών!

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας