Η καμπίνα δεν είναι μόνο χώρος εργασίας αλλά και το σπίτι σας. Εξαρτάστε από λειτουργίες και εξοπλισμό που υπάρχει στην καμπίνα και ο οποίος χρειάζεται ενέργεια, ακόμα και με τον κινητήρα σας σβηστό. Για αυτόν τον λόγο, προσφέρουμε σήμερα ένα σύστημα μπαταριών το οποίο σας διασφαλίζει άνετες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο όχημα, χωρίς συμβιβασμούς στην ικανότητα εκκίνησης του οχήματος το επόμενο πρωί.

Ένα φορτηγό Volvo FH που κινείται σε χιονισμένο δρόμο

Διπλες μπαταριες. Ξεχωριστα κυκλωματα

Το μυστικό πίσω από τη διατήρηση της ενέργειας βρίσκεται στην ύπαρξη δύο ξεχωριστών σετ μπαταριών με ξεχωριστά κυκλώματα. Το ένα προορίζεται αποκλειστικά για την εκκίνηση του κινητήρα και το άλλο για τις δυνατότητες και ευκολίες διαβίωσης εντός της καμπίνας. Χρησιμοποιήστε το σύστημα κλιματισμού, το σύστημα πολυμέσων και τις συσκευές φόρτισης χωρίς να ανησυχείτε για το άδειασμα των μπαταριών εκκίνησης του φορτηγού.

Μακράς διαρκείας μπαταρίες τζελ από τη Volvo Trucks

Μπαταριες με τεχνολογια τζελ. Με μεγαλυτερη διαρκεια

Το σύστημα με διπλές μπαταρίες χρησιμοποιεί τεχνολογία τζελ για την τροφοδοσία του εξοπλισμού διαβίωσης και τεχνολογία enhanced flooded (EFB) για την εκκίνηση του οχήματος. Οι μπαταρίες με τεχνολογία τζελ αντέχουν στην εκφόρτιση χωρίς να παθαίνουν μόνιμη βλάβη και διαθέτουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ότι οι κοινές μπαταρίες με υγρά. Διατίθεται επίσης και έκδοση με ένα σετ με μπαταρίες τζελ. Οι μπαταρίες με τεχνολογία τζελ αντέχουν 10–15 φορές περισσότερο από τις μπαταρίες EFB.

Άνετος ύπνος στην καμπίνα της Volvo Trucks

Χωρις να παραμενει ο κινητηρας στο ρελαντι. Καμια ανησυχια

Δεν χρειάζεται πια να αφήνετε τον κινητήρα στο ρελαντί κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να ελέγχετε την κατάσταση της μπαταρίας μέσα στα άγρια μεσάνυχτα. Κοιμηθείτε χωρίς άγχος, οι μπαταρίες εκκίνησης θα έχουν αρκετή ισχύ όταν θα τη χρειαστείτε.

Διάγραμμα κύκλων φόρτισης των Διπλών μπαταριών

Κυκλος ζωης

Οι μπαταρίες με τεχνολογία τζελ διατηρούν τη φόρτισή τους ακόμα και μετά από εκατοντάδες κύκλους εκφόρτισης και φόρτισης.

Οι διπλές μπαταρίες διαθέτουν αυτόματη επιτήρηση

Αυτοματη επιτηρηση. Για να μην χρειαζεται να παρακολουθειτε εσεις

Το σύστημα παρακολουθεί τα επίπεδα φόρτισης, προκειμένου να μην ξεμείνετε από ρεύμα. Όλες οι βοηθητικές συσκευές θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά και θα έχετε ειδοποιηθεί εγκαίρως προτού υπάρξει πρόβλημα στην ικανότητα εκκίνησης του οχήματος.

Επιλεξτε το επιπεδο ισχυος σας

Βελτιστοποιήστε τη διαθέσιμη ηλεκτρική σας ενέργεια. Υπάρχουν τρία κύρια επίπεδα συστημάτων μπαταριών, διαθέσιμα για το δικό σας Volvo FH.

Τύπος Ισχύς
Σύστημα με μία μπαταρία με υγρά 170 ή 225 Ah
Σύστημα με μία μπαταρία με τεχνολογία τζελ 210 Ah
Σύστημα διπλών μπαταριών Με υγρά χωρητικότητας 75 Ah για εκκίνηση + με τζελ 210 Ah για εξοπλισμό διαβίωσης
Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Θελετε να διατηρηστε ψηλα τα αποθεματα ενεργειας σας;

Ο δικός σας αντιπρόσωπος της Volvo Trucks γνωρίζει περισσότερα για την διπλή αποθήκευση ενέργειας.

Βρείτε τον τοπικό σας συνεργάτη