Κατάλληλο για μεταφορές απορριμμάτων και τις αστικές διανομές

Εξωτερικά μοιάζει με ένα συμβατικό Volvo FE. Αλλά κάτω από το καπό του νέου Volvo FE CNG κρύβεται ένας νέος κινητήρας Euro 6 - ο οποίος καίει αποκλειστικά φυσικό αέριο ή κατά προτίμηση πεπιεσμένο βιοαέριο και διαθέτει τεχνολογία σπινθηριστών.

Και είναι εφοδιασμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Μπορείτε λοιπόν να περιμένετε την ίδια παραγωγικότητα και οδηγικά χαρακτηριστικά όπως ένα κοινό Volvo FE. Το συγκεκριμένο όχημα όμως είναι σχεδιασμένο ιδανικά για σύντομες διαδρομές με συχνά σταματήματα και ξεκινήματα - όπως στις μεταφορές απορριμμάτων και τις αστικές διανομές. 

Πολλές πόλεις ανά τον κόσμο αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά. Τα ανανεώσιμα καύσιμα πολλές φορές αποτελούν προϋπόθεση για την ανάληψη κάποιας σύμβασης και ιδιαίτερα αναφορικά με εργασίες διαχείρισης απορριμμάτων. Με το Volvo FE CNG, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε στις εταιρείες που κινούνται σε αστικό περιβάλλον, ένα φορτηγό με σημαντικά μικρότερες επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Christina Eriksson

επικεφαλής εναλλακτικών γραμμών μετάδοσης κίνησης της Volvo Trucks

Η καύση του αερίου μεθανίου είναι απόλυτα άοσμη. Και ακόμα, εκπέμπει πολύ χαμηλά επίπεδα επιβλαβών σωματιδίων. Όταν το μεθάνιο παράγεται από βιοαέριο (δηλαδή από οργανικά υλικά) - οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ελαττώνονται κατά μέχρι 70 τοις εκατό σε σύγκριση με ένα πετρελαιοκίνητο φορτηγό. 

Και μάλιστα τα σωματίδια είναι τόσο χαμηλά που το όχημα δεν χρειάζεται παρά τριοδικό καταλύτη. Δεν χρειάζεται φίλτρο σωματιδίων. Ούτε και AdBlue. 

Κινητήρας Euro6 για το FE CNG

Οι εξελίξεις στα καύσιμα συνοδεύονται από εκείνα τα γνωρίσματα που κάνουν όλα τα Volvo FE ισχυρά και αξιόπιστα φορτηγά.

Κινητήρας FE CNG Euro6. 
Ιπποδύναμη: 320 ίπποι. Αποδιδόμενη ροπή: 1356 Nm. Το Volvo FE CNG διατίθεται με 2x4 ή 2x3 δεξαμενές αερίου. Οι δεξαμενές συμπιεσμένου αερίου βρίσκονται και στις δύο πλευρές του πλαισίου. Η αυτονομία, σε ιδανικές συνθήκες οδήγησης μπορεί να φτάσει και τα 400 χιλιόμετρα για ελαφρές διανομές και μέχρι 250 χιλιόμετρα για βαριά χρήση στην αποκομιδή απορριμμάτων.

Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
Εκτός από το νέο κινητήρα αερίου, το Volvo FE CNG είναι εφοδιασμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το αποτέλεσμα είναι ότι προσφέρει το ίδιο επίπεδο παραγωγικότητας και απόδοσης όπως το κανονικό Volvo FE.

Το αέριο μεθάνιο είναι το καύσιμο που θα αποτελέσει μακροπρόθεσμα μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για το πετρέλαιο. Τώρα, οι διάφοροι κοινωνικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας των κανόνων και των κατάλληλων συνθηκών για θετικές εξελίξεις.

Lars Mårtensson

Διευθυντής περιβάλλοντος Volvo Trucks

Καμπύλη κινητήρα Volvo FE CNG

G9K320 - Ισχύς/ροπή

Το Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas, συμπιεσμένο φυσικό αέριο) έχει αναπτυχθεί πρωτίστως για εργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν μικρούς κύκλους οδήγησης με συχνές εκκινήσεις και σταματήματα.

Κινητήρας

  G9K320
Μέγ. ισχύς στις 2000-2100 σ.α.λ. 320 ίπποι (239 kW)
Μέγ. σ.α.λ. 2200 σ.α.λ.
Μέγ. ροπή στις 1300 σ.α.λ. 1356 Nm
Αρ. κυλίνδρων 6
Κυβισμός 8,9 λίτρα
Διαδρομή 144,5 mm
Διάμετρος 114 mm
Λόγος συμπίεσης 12:1
Στροφές οικονομικής λειτουργίας 1200-1700 σ.α.λ.
Φίλτρο λαδιού Πλήρους ροής
Χωρητικότητα συστήματος λαδιού 27,6 λ.
Χωρητικότητα συστήματος ψύξης 12,4 λ.
Στεγνό βάρος (βασικός κινητήρας) 373 κιλά
Τάση συστήματος κινητήρα 12 V
Τάση συστήματος φορτηγού και μίζας 24V
VT

Δοκιμάστε μόνοι σας

Ο τοπικός σας αντιπρόσωπος της Volvo Trucks είναι έτοιμος να συζητήσει μαζί σας τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του Volvo FE CNG.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας