Διευρυμένη σειρά ιπποδυνάμεων κινητήρων για το Volvo FE.

Τώρα ΜΕΧΡΙ 350 ΙΠΠΟΥΣ

Ο κινητήρας D8K διατίθεται πλέον με ιπποδύναμη 350 ίππων και μέγιστη ροπή 1.400 Nm. Επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του Volvo FE για απαιτητικές μεταφορές στους κλάδους των διανομών, της διακομιδής απορριμμάτων και των ελαφρών κατασκευών. Μονοκόμματο φορτηγό με δύο ή τρεις άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, το Volvo FE διαθέτει την ισχύ και τη ροπή που χρειάζεται. 

Οι κινητήρες D5K και D8K είναι έτοιμοι για εναλλακτικά καύσιμα

Έτοιμο για εναλλακτικά καύσιμα

Ένα μοντέλο φορτηγού. Πολλοί τύποι καυσίμου. Το Volvo FE σάς δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλών εναλλακτικών καυσίμων για να επιλέξετε το πλέον κατάλληλο για τη δραστηριότητά σας. Και για να μη ρυπαίνετε το περιβάλλον.

CNG
Μειώστε τις εκπομπές CO2 κατά έως 70%. Και διατηρήστε την παραγωγικότητά σας. Ο κινητήρας φυσικού αερίου (CNG) των 9 λίτρων αποδίδει 320 ίππους και ροπή 1.356 Nm.

HVO
Όλοι οι κινητήρες D8K μπορούν να κινούνται με συνθετικό πετρέλαιο, τα λεγόμενα HVO (υδρογονωμένα φυτικά έλαια). Και μπορείτε να εφοδιάζετε το ίδιο φορτηγό και με κοινό πετρέλαιο.

RME
Μια παραλλαγή του κινητήρα D8K320 μπορεί να λειτουργεί με καθαρό βιοντίζελ – RME (από μεθυλεστέρες κραμβελαίου).

Μια ευρεία και επίπεδη καμπύλη ροπής χαρακτηρίζει τον κινητήρα του Volvo FΕ

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΜΑΣ

Άριστη ροπή σε χαμηλές στροφές. Άριστη απόκριση και μέγιστη ροπή μέχρι 1.400 Nm. Συγκρίνετε τις καμπύλες ροπής μας και θα δείτε τη διαφορά. Μπείτε στην καμπίνα και θα την αισθανθείτε: απίστευτη επιτάχυνση, εξαιρετική οδική συμπεριφορά στις χαμηλές στροφές και κορυφαία ελκτική ισχύς.

Δείτε τις προδιαγραφές των γραμμών μετάδοσης κίνησης
Δυναμολήπτες για τον εξοπλισμό διαχείρισης φορτίου σας

Δυναμολήπτες

Δώστε ισχύ στον εξοπλισμό διαχείρισης φορτίου σας. Οι δυναμολήπτες παρέχουν ισχύ από τον κινητήρα σε ξεχωριστές εξαρτήσεις όπως γερανός ή αναμίκτης σκυροδέματος. Το Volvo FE προσφέρει μια πλειάδα από δυναμολήπτες που μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Δείτε τις προδιαγραφές των δυναμοληπτών μας

Καθαρότεροι και πιο οικολογικού κινητήρες

Οι κινητήρες Euro 6 είναι άλμα προς τις καθαρότερες μεταφορές και την μείωση των επιπτώσεων για το περιβάλλον. Η ισχύς και η οικονομία καυσίμου είναι στα ίδια επίπεδα με τους κινητήρες Euro 5 αλλά έχουμε μειώσει τις εκπομπές σωματιδίων στο μισό και οξειδίων του αζώτου κατά σχεδόν 80%.

Η λύση Euro 6 από τη Volvo

Πως λειτουργεί

1. Κινητήρας
Τα νέα εξαρτήματα των κινητήρων συμβάλλουν στη βελτίωση της ροής καυσαερίων και φροντίζουν τα καυσαέρια να φτάνουν στο σύστημα τελικής επεξεργασίας στην ιδανική θερμοκρασία.

2. Έβδομο μπεκ ψεκασμού
Ένα ειδικό μπεκ ψεκασμού πετρελαίου χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της θερμότητας του DOC και φροντίζει για την απόδοση του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου και την καλή λειτουργία του SCR.

3. Οξειδωτικός καταλύτης πετρελαίου (DOC)
Ο DOC παράγει το απαραίτητο NO2 για την αποτελεσματική καύση των σωματιδίων από το φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου. Σε συνθήκες ψύχους, παρέχει επίσης την θερμότητα που απαιτείται για την αναγέννηση.

4. Φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου (DPF)
Το φίλτρο συλλέγει και αποθηκεύει τα σωματίδια (PM) και τα αποθηκεύει μέχρι την καύση τους κατά την αυτο-αναγέννηση. Η αναγέννηση γίνεται αυτόματα - δεν χρειάζεται να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

5. Selective Catalytic Reduction (SCR)
Στη ζώνη ανάμιξης, τα καυσαέρια ψεκάζονται με AdBlue. Όταν φτάσουν στον καταλύτη, τα οξείδια του αζώτου (NO2) μετατρέπονται σε μεγάλο ποσοστό σε αβλαβές άζωτο και νερό.

6. Καταλύτης υπολείμματος αμμωνίας (ASC)
Το τελευταίο βήμα πριν από το στόμιο της εξάτμισης όπου αφαιρείται το υπόλειμμα αμμωνίας (NH3), εάν υπάρχει.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Επίδειξη δύναμης

Βιώστε την ταχεία απόκριση του κινητήρα D8K. Θα βρείτε τα κλειδιά στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας