Επίγνωση της κατανάλωσης της μπαταρίας

Ο σύντομος οδηγός που ακολουθεί, εστιάζει στην καλύτερη δυνατή χρήση των καταναλωτών κατά την παραμονή σας στην καμπίνα και σε μεγαλύτερης διάρκειας στάσεις, καθώς ο σβηστός κινητήρας καταπονεί ιδιαίτερα τις μπαταρίες. Παρέχονται επίσης συμβουλές για την παράταση της ζωής της μπαταρίας κατά την οδήγηση, αναφέρεται η σημασία της φόρτισης και ένα ειδικό σημείωμα για το πώς να σκέφτεστε και να ενεργείτε όταν ο καιρός είναι ψυχρός.

Η τήρηση αυτών των βασικών κανόνων σας παρέχει μια σειρά από οφέλη:

  • Αξιοποιείτε στον υψηλότερο βαθμό τις μπαταρίες σας και παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους
  • Μειώνεται ο κίνδυνος απρογραμμάτιστων στάσεων και δαπανηρών ακινητοποιήσεων λόγω πεσμένης μπαταρίας

Πέντε πράγματα που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Να επαναφορτίζετε συχνά τη μπαταρία σας.

Να επαναφορτίζετε συχνά τη μπαταρία σας.

Πρέπει να φορτίζετε πλήρως τη μπαταρία σας τουλάχιστον κάθε τρείς εβδομάδες. Αλλά να το κάνετε οποτεδήποτε έχετε την ευκαιρία, π.χ. σε στάσεις για διανυκτέρευση ή στη διακοπή της εργασίας το σαββατοκύριακο. Μια τελείως φορτισμένη μπαταρία συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και κάνει πιο αξιόπιστο το όχημα.

Να προσέχετε τις ενδείξεις κατάστασης της μπαταρίας.

Να προσέχετε τις ενδείξεις κατάστασης της μπαταρίας.

Στην οθόνη του οδηγού εμφανίζεται η κατάσταση και η τρέχουσα χρήση της και εμφανίζονται ειδοποιήσεις εάν, για παράδειγμα, η κατάσταση φόρτισης είναι χαμηλή. Ακολουθήστε αυτή την υπόδειξη, παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί το χειμώνα.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί το χειμώνα.

Μια πτώση της θερμοκρασίας από +20 σε -18°C περιορίζει τη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 50%. Προσέξτε ιδιαίτερα την κατάσταση της μπαταρίας και την προληπτική διαχείριση των καταναλωτών ρεύματος όταν το όχημα είναι εκτός λειτουργίας.

Σβήστε τους καταναλωτές όταν δεν απαιτείται.

Σβήστε τους καταναλωτές όταν δεν απαιτείται.

Όλων των ειδών οι συσκευές, από το ψυγείο μέχρι τη φόρτιση του τηλεφώνου σας, αδειάζουν τη μπαταρία όταν ο κινητήρας είναι σβηστός. Να χρησιμοποιείτε με σύνεση τους καταναλωτές, ιδιαίτερα σε παρατεταμένες στάσεις.

Επιλέξτε τη σωστή λειτουργία οχήματος κατά τις στάσεις:  

Επιλέξτε τη σωστή λειτουργία οχήματος κατά τις στάσεις:  

• Η λειτουργία στάθμευσης είναι πάντα η προτιμητέα επιλογή όταν δεν απαιτείται η ενεργή χρήση των δυνατοτήτων της καμπίνας
• Εάν χρειάζεστε πρόσβαση στις δυνατότητες της καμπίνας, επιλέξτε τη Λειτουργία διαβίωσης, αλλά φροντίστε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία στάθμευσης αμέσως μόλις τελειώσετε
• Η Λειτουργία αξεσουάρ προσθέτει και άλλες δυνατότητες για τη χρήση των δυνατοτήτων της καμπίνας. Όμως χρησιμοποιήστε με φειδώ αυτή τη λειτουργία για να μην αδειάσετε τις μπαταρίες
• Να θυμάστε την οικονομία και να σβήνετε τους καταναλωτές που δεν είναι απαραίτητοι!

καμία

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Κατεβάστε το Φυλλάδιο για την επίγνωση της κατανάλωσης της μπαταρίας ή επικοινωνήστε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo.

Φυλλάδιο για την επίγνωση της κατανάλωσης της μπαταρίας

Τρία έξυπνα παρελκόμενα

Κάποιοι τύποι μεταφορών είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Και λόγω απρόβλεπτων συμβάντων, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία, από εκείνη που έχειε προγραμματίσει. Θα ήταν καλό να εγκαταστήσετε αυτά τα τρία στο όχημά σας.

Συσκευή αναπλήρωσης μπαταρίας Volvo

Συσκευή αναπλήρωσης μπαταρίας Volvo

Απομακρύνει και εμποδίζει τη θείωση. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε τις εκφορτίσεις που ενδέχεται να καταστρέψουν τη μπαταρία.

ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ μπαταρίας Volvo

ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ μπαταρίας Volvo

Αυτό σας βοηθά να φορτίσετε τις μπαταρίες και εξασφαλίζει φόρτιση μέχρι το μέγιστο, ακόμα και στο ψύχος (κάτι που δεν ισχύει όταν χρησιμοποιείτε το δυναμό). Προσφέρουμε τους παρακάτω τύπους φορτιστών (όπως τον παρακάτω):
• Φορτιστές τοποθέτησης στο όχημα
• Εξωτερικοί φορτιστές για χρήση χωρίς τοποθέτηση Όλοι οι φορτιστές διαθέτουν ελάχ. 20A και ευφυές σύστημα για την αποφυγή της υπερφόρτισης.

Κιτ καλωδίου προέκτασης.

Κιτ καλωδίου προέκτασης.

Με αυτό το 5-μετρο καλώδιο 220V το φορτηγό σας συνδέεται με εξωτερικούς σταθμούς φόρτισης. Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αυτοί οι σταθμοί είναι σε δυσπρόσιτες θέσεις ή τόσο μακριά που δεν φτάνει το κοινό καλώδιο σύνδεσης.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας