25 τόποι όπου το Volvo FH αισθάνεται σαν στο σπίτι του

Από τους χιονισμένους και παγωμένους δρόμους μέχρι και την καυτή έρημο. Στα βουνά και στις πεδιάδες. Το Volvo FH είναι ένα φορτηγό που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε είδους δυσκολία ή κλιματολογικές συνθήκες. Από το 1993, το Volvo FH αποτελεί ένα φορτηγό το οποίο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών. Και 25 χρόνια αργότερα, το Volvo FH εξακολουθεί να είναι οδηγός της προόδου και να ξεπερνά αυτές τις προσδοκίες. Σας παρουσιάζουμε 25 διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσει το Volvo FH. Εσείς έχετε κάποια προτίμηση;
Το Volvo FH κινούμενο σε χιονισμένο δρόμο τη νύχτα

25: Οι χιονισμένοι και παγωμένοι δρόμοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Το Volvo FH φροντίζει για την ασφάλειά σας με χαρακτηριστικά όπως το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας και το Volvo Dynamic Steering.

Το Volvo FH κινούμενο σε χιονισμένο δρόμο

24: Κατά την οδήγηση σε κατηφορικούς δρόμους, το μηχανόφρενο Volvo παρέχει άριστη ισχύ πέδησης. Ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.

Οδήγηση σε ανηφόρες με το Volvo FΗ

23: Η οικονομία καυσίμου δεν μπορεί να επιτευχθεί εύκολα σε ορεινό έδαφος. Με τον προγνωστικό αυτόματο πιλότο Volvo I-See μπορείτε να επιτύχετε ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Οδήγηση σε ανηφόρες με το Volvo FΗ

22: Για να κινηθεί σε δρόμους με έντονες κλίσεις, το φορτηγό πρέπει να έχει άριστες επιδόσεις. Από το λανσάρισμά του το 1993, το Volvo FH έχει εφοδιαστεί με εξαιρετική δύναμη σε κάθε είδους μορφολογία εδάφους.

Το Volvo FH κινούμενο με φόντο ένα ορεινό τοπίο

21: Το Volvo FΗ δεν είναι απλώς ένα όχημα. Είναι χώρος εργασίας και διαβίωσης. Σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, η άνεση του οδηγού είναι σημαντική. Από το 1993, το Volvo FH κατασκευάζεται για τους οδηγούς. Και μέσα από εκτενείς δοκιμές με πραγματικούς οδηγούς, η καμπίνα συνέχισε να εξελίσσεται.

Το Volvo FH κινούμενο σε καμπυλόγραμμη γέφυρα

20: Το ακριβές τιμόνι είναι σημαντικό, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε. Σε δρόμους με πολλές στροφές, το Volvo Dynamic Steering παρέχει στον οδηγό ακόμα καλύτερο έλεγχο στο τιμόνι και μειώνει την καταπόνηση της πλάτης και του αυχένα.

Ένα Volvo κινούμενο σε δρόμο με πολλές στροφές

19: Η οδήγηση κοντά στη θάλασσα ή υπό συνθήκες δυνατής βροχής αποτελεί δοκιμασία για το χρώμα του οχήματος. Το Volvo FH είναι βαμμένο με δύο στρώσεις με υλικό που προστατεύει απο τη διάβρωση, πριν από το αστάρι και το χρώμα. Το ξέρατε ότι μπορείτε να αποκτήσετε το Volvo FH σε περισσότερα από 650 διαφορετικά χρώματα;

Το Volvo FH κινούμενο σε λιμάνι

18: Το I-Shift με αργές ταχύτητες επιτρέπει στο Volvo FH να μεταφέρει βαρύτερα φορτία. Αυτό σας επιτρέπει να αποδέχεστε περισσότερων ειδών μεταφορικές εργασίες.

Το Volvo FH σε ένα υπέροχο τοπίο

17: Δεν είναι πολυσύχναστοι όλοι οι δρόμοι. Για να βοηθήσει τον οδηγό να μένει σε εγρήγορση, το Volvo FH διαθέτει πολλά συστήματα που εντοπίζουν τυχόν αντικανονική συμπεριφορά του οδηγού και τον ειδοποιούν εάν κρίνουν ότι χρειάζεται να κάνει μια στάση.

Κοντινή άποψη του Volvo FH

16: Η καλή ορατότητα σας βοηθά στο δρομολόγιό σας. Το Volvo FH έχει αυξήσει, με την πάροδο του χρόνου, το μέγεθος του παρμπρίζ, προκειμένου να δημιουργήσει έναν ακόμα καλύτερο χώρο εργασίας για τους οδηγούς.

Το φορτηγό Volvo FH σε ορεινό έδαφος

15: Η ελάττωση του κόστους των καυσίμων αποτελεί πλεονέκτημα για το κέρδος της επιχείρησής σας. Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της Volvo, οι οδηγοί αποκτούν τη γνώση και τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα χρήματα και να μειώσετε τις εκπομπές ρύπων.

Το Volvo FH σε ένα κατάφυτο τοπίο

14: Από την παρουσίασή του το 1993, το Volvo FH έχει βοηθήσει τις μεταφορικές εταιρείες να επιτύχουν θετικά αποτελέσματα. Το φορτηγό είναι ευέλικτο και κατασκευασμένο για να ανταπεξέρχεται σε κάθε πιθανή αποστολή. Και πάντα σε συνδυασμό με εξαιρετική οικονομία καυσίμου, μειώνοντας τόσο το κόστος όσο και τις εκπομπές ρύπων.

Το Volvo FH ενώ κινείται σε ένα κατάφυτο τοπίο

13: Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι σημαντική για τη Volvo Trucks. Με το Volvo FH, ο δρόμος προς την ελάττωση των εκπομπών ρύπων είναι ένα ταξίδι που δεν σταματά ποτέ. Και πάντα διατηρώντας το ίδιο επίπεδο επιδόσεων που προσδοκούν οι πελάτες.

Το Volvo FΗ ενώ κινείται γρήγορα

12: Η διατήρηση υψηλής μέσης ταχύτητας αυξάνει την αποδοτικότητά σας και συμβάλλει στην οικονομία καυσίμου. Με νέα χαρακτηριστικά και λύσεις, το Volvo FH εξελίσσεται διαρκώς. Ο συνδυασμός άριστης ισχύος πέδησης και επιδόσεων της γραμμής μετάδοσης κίνησης, παρέχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα στο Volvo FH.

Το Volvo FH ενώ κινείται σε ένα κατάφυτο τοπίο

11: Το Volvo FH έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο του Φορτηγού της χρονιάς. Κάποια από τα χαρακτηριστικά που εντυπωσίασαν την επιτροπή που απένειμε τον τελευταίο τίτλο, ήταν η καινοτόμος καμπίνα και η υψηλή τεχνολογία των μερών της γραμμής μετάδοσης κίνησης.

Κοντινή άποψη του Volvo FH

10: Για την ασφάλεια του οδηγού, το Σύστημα υποστήριξης διατήρησης λωρίδας παρακολουθεί με μία κάμερα τις διαγραμμίσεις και τον ειδοποιεί εάν τις πατήσει άθελά του.

Το Volvo FH σε ένα υπέροχο τοπίο

9: Η άνεση κατά την οδήγηση είναι σημαντική. Ειδικά στις μεγάλες διαδρομές. Μέτα από εντατικές δοκιμές με πραγματικούς οδηγούς, η Volvo Trucks κατάλαβε τι έχει σημασία για τους οδηγούς. Αυτό προσέφερε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο Volvo FH, ήδη από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε. Και σήμερα ακόμα, το Volvo FH είναι το φορτηγό του οδηγού.

Δύο Volvo FΗ κινούμενα σε ανηφόρα

8: Στο Volvo FH, παρουσιάστηκαν σταδιακά τα διάφορα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Προειδοποίηση σύγκρουσης με φρένο κινδύνου. Πρόκειται για σύστημα το οποίο συνδυάζει ραντάρ και κάμερα για τον εντοπισμό των προπορευόμενων οχημάτων.

Το Volvo FH σταματημένο σε ένα άνυδρο τοπίο

7: Ακόμα και όταν είναι ακίνητο, το Volvo FH φροντίζει για την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού. Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό είναι το I-Park Cool. Ένα σύστημα κλιματισμού που φροντίζει για τον ευχάριστο ύπνο του οδηγού, ανεξάρτητα από τις κλιματικές συνθήκες.

Λευκό Volvo FΗ κινούμενο σε ανηφόρα

6: Το I-Shift διπλού συμπλέκτη συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου κατά την οδήγηση σε ορεινές περιοχές. Το I-Shift διπλού συμπλέκτη παρέχει στο φορτηγό γρήγορες και άμεσες αλλαγές ταχυτήτων, για να μην πέφτουν οι στροφές του κινητήρα.

Το Volvo FH κινούμενο σε ορεινή περιοχή

5: Το Volvo FH διαθέτει προβολείς που είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους ανάμεσα σε εκείνους που κυκλοφορούν στους δρόμους. Αλλά δεν είναι απλά καλαίσθητοι στην εμφάνιση. Κάνουν το φορτηγό ορατό στους άλλους χρήστες του δρόμου. Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τον πάγο και τον σκανδιναβικό χειμώνα. Οι λαμπτήρες εκκένωσης υψηλής έντασης (high-intensity discharge)  που υπάρχουν μέσα στους προβολείς είναι πιο ξεκούραστοι και για τα μάτια των οδηγών και των άλλων χρηστών του δρόμου. 

Βυτιοφόρο Volvo FH

4: Η οδήγηση σε περιοχές με έντονη ζέστη και σκόνη, κρύβει δυσκολίες. Όμως, σε αυτές τις δυσκολίες το Volvo FH τα καταφέρνει περίφημα. Πριν από την παρουσίασή του το 1993, το Volvo FH υπέστη εκτεταμένες δοκιμές σε θερμές περιοχή όπως στην Αριζόνα των ΗΠΑ και τη δυτική Αυστραλία.

Το Volvo FH στο ηλιοβασίλεμα

3: Η οδήγηση δυσκολεύει όταν επικρατεί ισχυρός άνεμος. Το Volvo Dynamic Steering αντισταθμίζει την επίδραση των δυνατών πλευρικών ανέμων, κάνοντας λιγότερο αγχώδες το έργο των οδηγών.

Το Volvo FH στο ηλιοβασίλεμα, δίπλα στη θάλασσα

2: Κατά την αποβίβαση από το φορτηγό και την είσοδο σε αυτό, είναι σημαντικό να αισθάνεστε ασφαλείς. Μπορείτε να εφοδιάσετε το Volvo FH με αντικλεπτικό σύστημα με σειρήνα έντασης 105 decibel, η οποία σας παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας, οπουδήποτε κι αν κινείστε.

Ένα Volvo FH που ταξιδεύει προς το ηλιοβασίλεμα

1: Ποιος ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Ένα πράγμα στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε είναι το Volvo FH.