Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην κυκλοφορία. Γνωρίζουμε τι σημαίνει ατύχημα. Γι' αυτό κάνουμε τόσες συμπληρωματικές δοκιμές ακόμα κι αν δεν επιβάλλονται από τη νομοθεσία.

Carl Johan Almqvist

Traffic and Product Safety Director, Volvo Trucks

Δίνουμε το κάτι παραπάνω με τις δοκιμές ασφαλείας μας: βίντεο

Έχει περάσει την αυστηρότερη δοκιμή ασφαλείας του κόσμου

Μας αρέσουν οι δοκιμές

Σουηδική δοκιμή αντοχής καμπίνας. Δοκιμή μπαριέρας. Δοκιμή ανατροπής. Δοκιμή πρόσκρουσης σε ακίνητο εμπόδιο. Δοκιμή πρόσκρουσης κεφαλής. Το εμπεριστατωμένο πρόγραμμα δοκιμών μας, αποδεικνύει ότι το Volvo FH είναι το ασφαλέστερο Volvo του κόσμου. Και συμπεραίνει ότι έχετε μεγάλες πιθανότητες επιβίωσης σε περίπτωση ανατροπής. Ή σε πρόσκρουση με σταθερό αντικείμενο με 80 χλμ/ώρα.

Μοναδική περίπτωση για τη Volvo, οι δοκιμές πραγματοποιούνται με το σύνολο του εσωτερικού εξοπλισμού στη θέση του και με γεμάτες τις αποθηκευτικές θέσεις. Ακόμα και η καφετιέρα έχει υποβληθεί σε δοκιμή πρόσκρουσης για να εξασφαλιστεί ότι κανένα αντικείμενο στην καμπίνα δεν εκσφενδονίζεται σε περίπτωση σύγκρουσης.

FUPS - το Σύστημα εμπρόσθιας προστασίας

Ελαφρύτερο. Δυνατότερο. Ασφαλέστερο

Το Σύστημα εμπρόσθιας προστασίας ή FUPS, είναι σχεδιασμένο για την προστασία των οδηγών επιβατικών αυτοκινήτων. Παρουσιάσαμε το FUPS πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό. Και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το σχεδιασμό και και τις δυνατότητες διάσωσης ζωής τους.

Το σύστημα απορροφά μέρος της ενέργειας της σύγκρουσης με την υποχώρησή του κάτω από το φορτηγό. Το νέο μας σύστημα είναι κατασκευασμένο από ελαφρύτερα και ισχυρότερα υλικά και τώρα είναι αποτελεσματικό σε ακόμα υψηλότερες ταχύτητες. Σε μια σύγκρουση, το FUPS μπορεί να υποχωρήσει κατά μέχρι 20 εκατοστά – σε σύγκριση με 10 που ήταν προηγουμένως. Έτσι αυξάνεται η πιθανότητα που έχει να σώσει ζωές και συμβάλλει στον περιορισμό του σοκ που υφίστανται ο οδηγοί σε τέτοια ατυχήματα.

Η θυρίδα οροφής του FH

Ενσωματωμένη θυρίδα διαφυγής

Στα μισά ατυχήματα που εμπλέκονται φορτηγά, το όχημα ανατρέπεται. Η έξοδος από την πόρτα μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα δύσκολη. Και το να βγεις από το παρμπρίζ κλωτσώντας το, δεν είναι πλέον δυνατό επειδή το παρμπρίζ είναι κολλημένο. Γι' αυτό κάθε Volvo FH διαθέτει μεγάλη πανοραμική οροφή η οποία χρησιμεύει και σαν θυρίδα εξόδου κινδύνου.

Η πανοραμική οροφή γεμίζει την καμπίνα με φυσικό φως. Η φωτεινή και αεράτη καμπίνα σας βοηθά να μένετε σε εγρήγορση και συγκεντρωμένοι στο δρόμο. Ακόμα, κάνει πιο ευχάριστο το περιβάλλον του οδηγού και περιορίζει την ανάγκη τεχνητού φωτισμού.

Το σκεπτικό πίσω από την πανοραμική οροφή είναι απλό και ενδεικτικό της φιλοσοφίας της Volvo. Σχεδιάσαμε κάτι που συμβάλλει στην πρόληψη των ατυχημάτων και το οποίο μπορεί να σώσει ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Έτοιμοι να βάλετε την ασφάλεια πρώτη προτεραιότητα;

Ο τοπικός αντιπρόσωπος της Volvo Trucks είναι έτοιμος να σας παρουσιάσει ένα - ένα τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ασφαλείας του Volvo FΗ.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας