Το φορτηγό γνωρίζει τις κλίσεις του δρόμου που ακολουθεί, και χειρίζεται ανάλογα τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift, ώστε να μεγιστοποιήσουν την κινητική ενέργεια του φορτηγού και έτσι να κάνουν οικονομία και να μειώσουν τις εκπομπές CO2.

Anders Eriksson

Υπεύθυνος εξέλιξης του I-See, Volvo Trucks

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του I-See

Η οικονομία του I-See

Δείτε πόση οικονομία θα μπορούσατε να κάνετε με το I-See.

Πως λειτουργεί

Κατά την προσέγγισή σας σε μια ανωφέρεια, το φορτηγό λαμβάνει αυτόματα πληροφορίες σχετικά με την μορφολογία του δρόμου από μια κοινόχρηστη βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται κατόπιν σε μια διαδικασία από έξι βήματα για τη μεγιστοποίηση της κινητικής ενέργειας του φορτηγού και για την ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά μέχρι 5%.

“Αυτό είναι κάτι που ήδη γίνεται από τους έμπειρους οδηγούς. Εάν όμως κάποιος οδηγεί το φορτηγό επί ένα οκτάωρο, είναι πιθανό να μην το κάνει με την ίδια συνέπεια. Το I-See αναλαμβάνει τη διαχείριση του επικλινούς εδάφους και ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί σε άλλες πλευρές της οδήγησης.

 Το I-See είναι σε σύνδεση με το «σύννεφο»

Είστε σε σύνδεση με το «σύννεφο»

Όταν οδηγείτε, το I-See χρησιμοποιεί τεχνολογία GPRS/3G για τη λήψη δεδομένων σχετικά με τους λόφους που βρίσκονται στην κατεύθυνση που κινείστε. Εάν πλησιάζετε σε ένα λόφο που δεν υπάρχει στη βάση δεδομένων (ή στη μνήμη εργασίας του I-See), το I-See καταγράφει πληροφορίες σχετικά με το λόφο και κατόπιν στέλνει τα δεδομένα ώστε να είναι διαθέσιμα στον επόμενο χρήστη του I-See. Αυτή η συλλογική γνώση επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου - ακόμα και σε μια διαδρομή που κινείστε για πρώτη φορά.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Βλέπετε να κάνετε μεγαλύτερη οικονομία;

Επισκεφθείτε τον αντιπρόσωπο της Volvo Trucks για να σας ενημερώσει για όλες τις δυνατότητες και υπηρεσίες εξοικονόμησης καυσίμου.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας