VT

Το ξεχωριστό πλαίσιο

Κανένα άλλο φορτηγό δεν έχει πλαίσιο σαν του Volvo FH. Είναι το πρώτο στον κόσμο με ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση και το σύστημα Volvo Δυναμική Οδήγηση. Στις ευθείες θυμίζει όργανο ακριβείας. Στις στροφές θυμίζει επιβατικό αυτοκίνητο. Και όσον αφορά τον έλεγχο, δεν έχει συναγωνισμό.

Το Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης της Volvo διατίθεται και σε φορτηγά με διπλούς εμπρόσθιους άξονες, μειώνοντας σημαντικά το φορτίο που ασκείται στο λαιμό, την πλάτη και τους ώμους του οδηγού. Για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την ευελιξία σας, αυξήσαμε επίσης και τα φορτία που δέχονται οι διπλοί εμπρόσθιοι άξονες, από 18 σε 20 τόνους. Και εάν χρειάζεστε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από το έδαφος, η ανάρτηση αέρα GRAS-G2 πλέον διατίθεται στη σειρά Volvo FH.

Αποκτήστε περισσότερες πληροφορίες για τη συμπεριφορά στο δρόμο
Ελαφρύτερο από πριν - το πλαίσιο του Volvo FH

Λιγότερο σημαίνει περισσότερα

Τα περισσότερα φορτηγά έχουν πάρει κιλά προκειμένου να συμμορφωθούν με τις προδιαγραφές Euro 6. Όχι το Volvo FH. Έχουμε βελτιστοποιήσει πολλές τυποποιημένες προδιαγραφές και κάναμε το φορτηγό ελαφρύτερο. Κατά συνέπεια ένας κοινός ελκυστήρας 4×2 μεταφορών μεγάλων αποστάσεων τώρα ζυγίζει πάνω από 100 κιλά λιγότερο από τον προκάτοχό του με προδιαγραφές Euro 5.

Το πλαίσιο Volvo διαθέτει το νέο τεμπέλη για συζυγή άξονα

Τεμπέλης για συζυγή άξονα

Το δικό σας Volvo FH διατίθεται τώρα με το εντελώς νέο σύστημα τεμπέλη για συζυγή άξονα, μια επαναστατική δυνατότητα που επιτρέπει την αποσύμπλεξη του τελευταίου πίσω άξονα και το ανέβασμα του όταν δεν έχετε φορτίο. Όπως ακριβώς ο τυπικός τεμπέλης, η δυνατότητα αυτή βελτιώνει σημαντικά την ακτίνα στροφής και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

Περισσότερα για το σύστημα τεμπέλη για συζυγή άξονα
Πέντε άξονες, διαθέσιμοι απευθείας από το εργοστάσιο

Πέντε άξονες - απευθείας από το εργοστάσιο

Μεταφέρετε βαριά φορτία; Μπορείτε να επιλέξετε 5-αξονικό φορτηγό το οποίο παραδίδεται απευθείας από το εργοστάσιο. Θα αποκτήσετε ταχύτερα το φορτηγό σας. Δεν υπάρχει κόστος ανακατασκευής. Και θα αποκτήσετε ένα φορτηγό με πλήρη έγκριση τύπου για ολόκληρο το όχημα. Ακόμα, επωφελείστε από πλήρη εγγύηση Volvo και την υποστήριξη μας μετά την πώληση, κάτι που σημαίνει μακροπρόθεσμα χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Μάθετε για τη νέα μας διαμόρφωση 10x4
Οι δυνατότητες κατασκευής αμαξώματος καθιστούν το Volvo FH έτοιμο για οποιαδήποτε εφαρμογή

Περισσότερες επιλογές. Ταχύτερη κατασκευή

Οι πολλές επιλογές προδιαγραφών κάνουν την προετοιμασία του Volvo FH ταχεία και εύκολη για κάθε εφαρμογή, ακόμα και για εναλλασσόμενες καρότσες. Η νέα ηλεκτρονική μονάδα για κατασκευαστές αμαξωμάτων μπορεί να αξιοποιηθεί με ευκολία ενώ οι Οδηγίες της Volvo για υπερκατασκευαστές προσφέρουν online πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά σχέδια και διαγράμματα συνδεσμολογίας που θα χρειαστούν.

Δείτε τις οδηγίες Volvo για υπερκατασκευαστές

Η νέα διάταξη πλαισίου

Η νέα διάταξη πλαισίου

Πλαίσιο ελκυστήρα

1. Κιβώτιο μπαταριών (BBOX-L)
300 χιλιοστόμετρα πιο εμπρός από την προηγούμενη σχεδίαση, προσφέροντας 100–120 λίτρα υψηλότερη χωρητικότητα καυσίμου.

2. Κιβώτιο μπαταριών (BBOX-EF)
Τοποθετείται προαιρετικά στο πίσω μέρος μεταξύ των μελών του πλαισίου.

3. Δεξαμενή AdBlue
Μπορεί να τοποθετηθεί στο επάνω μέρος του πλαισίου, πίσω από την καμπίνα, για αυξημένη χωρητικότητα σε καύσιμα (ADTP-BC).

4. Κατανεμητής πίεσης αέρα (APM)
Βρίσκεται μεταξύ των μελών του πλαισίου, για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για εξοπλισμό επί του πλαισίου όπως δεξαμενές καυσίμου.

Το μονοκόμματο πλαίσιο

Πλαίσιο (μονοκόμματο)

1. Ελεύθερος χώρος στο πλαίσιο
Τα εξαρτήματα του πλαισίου μπορούν να μετακινηθούν προς τα πίσω για να δημιουργηθεί χώρος για ποδαρικά ή άλλο εξοπλισμό. (FAA10 – περ. 500 χιλιοστόμετρα / FAA20 – περ. 600 χιλιοστόμετρα).

2. Σειρά αναμονών πλαισίου για υπερκατασκευαστή
Η επάνω σειρά αναμονών (οπών) προορίζεται για τους υπερκατασκευαστές. Όλα τα στηρίγματα διαθέτουν απόκλιση και αποστάτη 8 χιλιοστών. Δεν χρησιμοποιούνται πριτσίνια.

3. Αναμονή για γερανό
Το πλαίσιο μπορεί να τοποθετηθεί από το εργοστάσιο με ελάσματα βάσης για γερανό.

4. Οπίσθια ανάρτηση αέρα και κοντός πίσω πρόβολος Η επανασχεδιασμένη, εμπρόσθιας τοποθέτησης, αντιστρεπτική ράβδος έχει την ικανότητα να μειώσει τον οπίσθιο πρόβολο, κάτι που είναι επωφελές για χωματουργικές εφαρμογές και για συνδυασμούς με μηχανήματα ασφαλτόστρωσης και εφαρμογές με εναλλασσόμενες καρότσες.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Σας αρέσει; Οδηγήστε το

Ο μόνος τρόπος να βιώσετε το δυναμικό μας νέο σασί είναι να καθίσετε στη θέση οδήγησης. Θα βρείτε τα κλειδιά στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας