Οι κινητήρες D5K και D8K είναι έτοιμοι για εναλλακτικά καύσιμα

Έτοιμο για εναλλακτικά καύσιμα

Όλα τα επίπεδα ισχύος για κινητήρες D5K και D8K είναι πιστοποιημένα για συνθετικό πετρέλαιο (HVO). Υπάρχει μια έκδοση του κινητήρα D8K 320 θα λειτουργεί με καθαρό βιοντίζελ (B100), πιστοποιημένη για Euro 6. Αποτελεί την τέλεια επιλογή εάν θέλετε να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και να απολαύσετε τα αντιρρυπαντικά κίνητρα που ισχύουν στην αγορά σας.

Μια ευρεία και επίπεδη καμπύλη ροπής χαρακτηρίζει τον κινητήρα του Volvo FΕ

Προσέξτε τις καμπύλες μας

Μια πλατύτερη και περισσότερο επίπεδη καμπύλη ροπής. Καλύτερη απόκριση στις χαμηλές σ.α.λ. Και μέγιστη ροπή 1.200 Nm. Συγκρίνετε τις καμπύλες ροπής μας με εκείνες των ανταγωνιστών και θα δείτε τη διαφορά. Μπείτε στην καμπίνα και θα την αισθανθείτε: ασύλληπτη επιτάχυνση, άριστη οδική συμπεριφορά στις χαμηλές ταχύτητες και εξαίρετο τράβηγμα.

Δυναμολήπτες για τον εξοπλισμό διαχείρισης φορτίου σας

Δυναμολήπτες

Δώστε ισχύ στον εξοπλισμό διαχείρισης φορτίου σας. Οι δυναμολήπτες παρέχουν ισχύ από τον κινητήρα σε ξεχωριστές εξαρτήσεις όπως γερανός ή αναμίκτης σκυροδέματος. Το Volvo FE προσφέρει μια πλειάδα από δυναμολήπτες που μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Δείτε τις προδιαγραφές των δυναμοληπτών μας

Καθαρότεροι και πιο οικολογικού κινητήρες

Οι κινητήρες Euro 6 είναι άλμα προς τις καθαρότερες μεταφορές και την μείωση των επιπτώσεων για το περιβάλλον. Η ισχύς και η οικονομία καυσίμου είναι στα ίδια επίπεδα με τους κινητήρες Euro 5 αλλά έχουμε μειώσει τις εκπομπές σωματιδίων στο μισό και οξειδίων του αζώτου κατά σχεδόν 80%.

Η λύση Euro 6 από τη Volvo

Πως λειτουργεί

1. Κινητήρας
Τα νέα εξαρτήματα των κινητήρων συμβάλλουν στη βελτίωση της ροής καυσαερίων και φροντίζουν τα καυσαέρια να φτάνουν στο σύστημα τελικής επεξεργασίας στην ιδανική θερμοκρασία.

2. Έβδομο μπεκ ψεκασμού
Ένα ειδικό μπεκ ψεκασμού πετρελαίου χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της θερμότητας του DOC και φροντίζει για την απόδοση του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου και την καλή λειτουργία του SCR.

3. Οξειδωτικός καταλύτης πετρελαίου (DOC)
Ο DOC παράγει το απαραίτητο NO2 για την αποτελεσματική καύση των σωματιδίων από το φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου. Σε συνθήκες ψύχους, παρέχει επίσης την θερμότητα που απαιτείται για την αναγέννηση.

4. Φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου (DPF)
Το φίλτρο συλλέγει και αποθηκεύει τα σωματίδια (PM) και τα αποθηκεύει μέχρι την καύση τους κατά την αυτο-αναγέννηση. Η αναγέννηση γίνεται αυτόματα - δεν χρειάζεται να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

5. Selective Catalytic Reduction (SCR)
Στη ζώνη ανάμιξης, τα καυσαέρια ψεκάζονται με AdBlue. Όταν φτάσουν στον καταλύτη, τα οξείδια του αζώτου (NO2) μετατρέπονται σε μεγάλο ποσοστό σε αβλαβές άζωτο και νερό.

6. Καταλύτης υπολείμματος αμμωνίας (ASC)
Το τελευταίο βήμα πριν από το στόμιο της εξάτμισης όπου αφαιρείται το υπόλειμμα αμμωνίας (NH3), εάν υπάρχει.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Επίδειξη δύναμης

Βιώστε την ταχεία απόκριση του κινητήρα D8K. Θα βρείτε τα κλειδιά στον τοπικό σας αντιπρόσωπο της Volvo Trucks.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας