Σώζει ζωές για περισσότερα από 50 χρόνια

Τα μισά περίπου από τα θανατηφόρα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται φορτηγά, θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη χρήση της ζώνης ασφαλείας. Είναι ζωτικής σημασίας η κάθε νέα γενιά οδηγών να αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι αυτή η εφεύρεση. Επειδή για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής σημαίνει περισσότερα από ο,τιδήποτε άλλο.

Volvo Trucks, κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία στην ασφάλεια

Με τη νυκτερινή λειτουργία, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να σβήνουν στη στιγμή όλα τα φώτα του ταμπλό που δεν είναι αναγκαία, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερο θάμπωμα στο οπτικό πεδίο του οδηγού και λιγότεροι περισπασμοί στο παρμπρίζ και τους πλευρικούς καθρέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι κατάλληλη για τους οδηγούς μεταφορών μεγάλων αποστάσεων που κινούνται τη νύχτα και όταν κινούνται με όπισθεν ή κάνουν ελιγμούς σε δύσκολες χειμερινές συνθήκες ή σε απαιτητικά περιβάλλοντα, όπως κατά τη σύνδεση ή αποσύνδεση ρυμουλκούμενου.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Οι πρωτοβουλίες μας για την ενεργητική ασφάλεια είναι σχεδιασμένες με στόχο την αποφυγή των σφαλμάτων που προκαλούν γύρω στο 90% όλων των τροχαίων ατυχημάτων. Φροντίζουμε λοιπόν οι οδηγοί μας να βλέπουν περισσότερα. Φροντίζουμε να παραμένουν ξεκούραστοι και συγκεντρωμένοι. Και εφοδιάζουμε τα φορτηγά μας με συστήματα και τεχνολογία η οποία αναβαθμίζει το επίπεδο της ασφάλειας.

Μείωση των τραυματισμών

Δυστυχώς, ατυχήματα συμβαίνουν. Γι' αυτό οι πρωτοβουλίες μας στην παθητική ασφάλεια επικεντρώνονται στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμού εάν συμβεί το απευκταίο. Ως αποτέλεσμα, επικεντρωνόμαστε στην κατασκευή φορτηγών τα οποία προσφέρουν στον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες του δρόμου, όσο το δυνατόν περισσότερη προστασία.

Μια καμπάνια που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το See and be seen

Μια καμπάνια που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το

Δείτε και δώστε τη δυνατότητα να σας βλέπουν οι άλλοι

Μάθετε περισσότερα και κάντε λήψη του επιμορφωτικού κιτ
Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Δείτε την ασφάλεια από πρώτο χέρι

Ο τοπικός σας αντιπρόσωπος της Volvo Trucks μπορεί να σας δείξει όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά ασφαλείας και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σε σχέση με την ασφάλεια.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Προληψη ατυχηματων

Το ανθρώπινο σφάλμα είναι γενεσιουργός παράγοντας περίπου στο 90% όλων των τροχαίων ατυχημάτων. Φροντίζουμε λοιπόν οι οδηγοί μας να βλέπουν περισσότερα. Τους βοηθούμε να παραμένουν ξεκούραστοι και συγκεντρωμένοι. Και εφοδιάζουμε τα φορτηγά μας με συστήματα και τεχνολογίες οι οποίες αναβαθμίζουν το επίπεδο της ασφάλειας.

Αποτελεσματικά φρένα
Το Ηλεκτρονικό σύστημα πέδησής μας, εξασφαλίζει ομαλότερο χειρισμό του φρένου, μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης και βελτιωμένη σταθερότητα και κράτημα.

Υποστήριξη στη σταθερότητα
Εάν το φορτηγό σας είναι έτοιμο να ολισθήσει ή να ανατραπεί, το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας αντιμετωπίζει τις πλευρικές δυνάμεις έτσι ώστε να διορθώσει τα πράγματα.

Ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις
Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι ισχυροί υαλοκαθαριστήρες, οι επανασχεδιασμένοι καθρέπτες οπισθοπορείας και πολλά ακόμα, σας βοηθούν να βλέπετε περισσότερα και να παραμένετε ασφαλείς.

Ευφυής τεχνολογία
Το σύστημα Adaptive Cruise Control ελέγχει την προσέγγισή σας με το προπορευόμενο όχημα ενώ το η Υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα (Hill Start Aid) σας βοηθά να ξεκινάτε με ασφάλεια σε ανηφόρες.

Συστήματα προστασίας
Το αντικλεπτικό μας σύστημα σας επιτρέπει να κλειδώσετε το φορτηγό και να ενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως το συναγερμό. Ακόμα σας προειδοποιεί για τυχόν παραβίαση με μια σειρήνα έντασης 105 dB (A).

Μέγιστη οδηγική συμπεριφορά
Το I-Shift είναι ένα ευφυές σύστημα μετάδοσης το οποίο σας απαλλάσσει από το έργο των αλλαγών ταχυτήτων, και κατά συνέπεια μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο δρόμο.

Ξεκούραστο περιβάλλον
Ο ιδιαίτερα εξελιγμένος Ηλεκτρονικός κλιματισμός παρακολουθεί και ελέγχει όλους τους κλιματολογικούς συντελεστές όπως τη μέγιστη άνεση και την ελάττωση των λαθών του οδηγού.

Χαμηλά επίπεδα θορύβου
Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός, τα σιλανσιέ και η μόνωση είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που κρατάμε το θόρυβο - και το άγχος - στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καινοτομίες ασφαλείας μας

Μια καμπάνια που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το See and be seen

ΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Μάθετε περισσότερα και κάντε λήψη του επιμορφωτικού υλικού

Μειωση των τραυματισμων

Ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είμαστε στην πρόληψη των ατυχημάτων, αυτά είναι αναπόφευκτο να συμβαίνουν. Εστιάζουμε λοιπόν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων τραυματισμού. Και επικεντρωνόμαστε στην κατασκευή φορτηγών τα οποία προσφέρουν στον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες του δρόμου, όσο το δυνατόν περισσότερη προστασία.

Καμπίνα με χαρακτηριστικά απορρόφησης ενέργειας
Εάν το φορτηγό ανατραπεί ή εμπλακεί σε μετωπική σύγκρουση, η ενισχυμένη καμπίνα μας μεταφέρει την ενέργεια προς τα πίσω, φροντίζοντας να διατηρείται στο εσωτερικό ένας ζωτικός χώρος επιβίωσης.

Ζώνη ασφαλείας τριών σημείων
Το άνετο σύστημα συγκράτησής μας είναι εφεύρεση της Volvo και φροντίζει για τη διατήρηση του οδηγού στη θέση του, εάν η ταχύτητα μειωθεί απότομα ή εάν ανατραπεί το φορτηγό.

Αερόσακος οδηγού
Η προηγμένη μας σχεδίαση αερόσακων δεν αφήνει τον οδηγό να έρθει σε επαφή με το τιμόνι, το ταμπλό και το παρμπρίζ σε μια σοβαρή μετωπική σύγκρουση.

Σύστημα εμπρόσθιας προστασίας
Σε μια μετωπική σύγκρουση με επιβατικό αυτοκίνητο, αυτή η ζώνη σταδιακής παραμόρφωσης υποχωρεί κατά 200 χιλιοστόμετρα για την προστασία της καμπίνας επιβατών, του οδηγού και των επιβατών που βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Adaptive Cruise Control με Forward Collision Warning
Αυτό το ευφυές σύστημα υποστήριξης του οδηγού χρησιμοποιεί ραντάρ για τη διατήρηση απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, και προειδοποιεί τον οδηγό εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.

Ενισχυμένο φρένο
Αυτό επιβραδύνει αυτόματα το ρυμουλκούμενο και φέρνει το συρμό στην ευθεία σε ολισθηρές κατηφόρες, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο να διπλώσει το όχημα.

Εξερευνήστε τις δυνατότητες προστασίας μας

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας

Δειτε την ασφαλεια απο πρωτο χερι

Ο τοπικός σας αντιπρόσωπος της Volvo Trucks μπορεί να σας δείξει όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά ασφαλείας και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σε σχέση με την ασφάλεια.

Αναζήτηση του τοπικού συνεργάτη σας